lördag 31 januari 2015

WaterWolf på ismete!

Vi har lyckats lagt händerna på en WaterWolf som du kan läsa mer om i det här inlägget. Efter att ha köpt megastora mörtar för fem kr styck, riggade vi på kameran på ett grönt ismetespö från wiggler med en hyfsat lång tafs. Vi kollade på tutorialvideon på youtube för att förstå hur den fungerar och vad man ska tänka på. Ingen svår mattematik så att säga.

Så imorse satte vi ut spöna och på WWspöet blev det en apstor mört på ca. 20cm. Vattnet är förhållandevis grumligt i detta vattensystemet så vi borde haft kameran närmare hålet för att kunna se mörten bättre, det gjorde vi dock inte.  Så jag ursäktar ödmjukast att det är superkasst ljus och dåligt kvalitet men jag tycker att det är fascinerade att titta ändå.  Vi har diskuterat fram och tillbaka om vad man kan dra för slutsatser av klippet. Det vi har kommit fram till är följande: Mörten står helt stilla innan gäddan hugger. Gäddan måste närmat sig mörten och den kände av det. Mörten börjar sedan röra sig upp not isen.Gäddan attackerar mörten och känner antagligen krokarna vilket får den att spotta mörten. Lägg också märke till hur väl Jespers fotsteg hörs nedanför isen på slutet av klippet. Tror det kan svara på frågan huruvida fiskarna märker av ens aktivitet ovanför isen.




Så samtidigt som jag skriver detta så kollade jag igenom hela videoklippet igen för att märka ett till hugg på mörten! Detta ännu häftigare än det tidigare! ASBALLT!  Titta noga så kan man se krokarna blänka för att sedan försvinna skitsnabbt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar