torsdag 9 juli 2015

Modda Pig Shad Jr. för bättre krokningsförmåga

Efter några månaders uppehåll på grund av en utmattande sista termin, ett högt prioriterat gymnasiearbete och en intensiv studentvecka är vi nu tillbaka på spåret. För- och efterleksfisket missade vi totalt förutom ett pass i älven som resulterade i en schysst meterfisk, utöver det så är det nästintill pinsamt hur lite vi fiskat. Hur som helst lyckades vi ta oss ut igår i den perfekta sydvästliga vinden för att lura några gäddor

I och med uppehållet var vi oerhört orutinerade och ringrostiga så Jesper glömmer sin gäddpåk, vi glömmer ankare och batteriet till ekolodet var såklart inte laddat. Vi fiskade en halvstor sjö där vi hade sjukt bra fiske i vintras på ismete.  Eftersom Jesper bara hade med sig sitt NRX spö till abborre började vi med att fiska lite djupare kring ett grund i sjöns norra sida vilket det antagligen tryckte stora abborrar emot.  Detta visade sig inte fungera så vi längre in i grunda vikar med mycket växtlighet i hopp om att gäddorna kanske stod där då det var väldigt varmt igår till skillnad från tidigare vecka. Några riktigt pigga gäddor och småfet abborre blev resultatet för dagen. Jag ville dessutom hårdtesta en weedless riggad Pigshad Jr. med Owner beast krokar och jag måste erkänna att jag är sjukt imponerad. Vad gäller weedless beten så tycker jag sebile magic swimmer soft alltid varit nummer ett men nu har pigshaden petat ner den från första plats utan tvekan.



Det är enligt mig perfekt size för för näckrosbälten och tät vegetation, man kommer verkligen åt dem ställena som alltid önskar och kastar fantastisk långt utan att alls fastna. Som alltid så är det grymma färger från CWC. Naturligtvis så blir ju krokningen mindre bra och man får förbereda sig mentalt för några missade fiskar, dock kommer ofta fiskarna med en sån jäkla fart och kraft så hela beten egentligen försvinner. Jag skulle också vilja tipsa om spinnerbaits i dessa tider och i synnerhet i de grunda vikarna om det är lite soligt som igår, fungerade grymt för Jesper och resulterade i en 600-700g borre.


Det slog mig också att man kan använda andra beten som har en platt profil till Owner Beastkroken, lite som Weston MonsterTeez på 20 cm. I skrivande stund så får Anders värsta snilleblixten att man kan stansa ut hål mellan skruven och själva kroken, då viker sig gummit lättare och krokningsförmågan antagligen bättre!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar