söndag 25 maj 2014

Ta braxen!

Torsdag: Mer urban fishing i ån men mindre fiskar, återigen slår braxkungen Jesper till och tar braxen. Trots c.a tio fiskare och en hund lyckades bara två gäddor bli landade och Jespers brax så klart. Mycket varierande beten men ingen lyckades knäcka koden för dagen. Vi kör på torsdag kl. 18.00 denna vecka igen! Förövrigt planeras en tävling om ungefär två veckor, mer info kommer senare! 
Usla mobilbilder. 
Lördag/Söndag: Pikebros joinar ACT på Lugnets Jakt och Jaktmässa. Jakt och jaktmässa då endast fyra-fem av 140 montrar innehöll fiskeprylar och resten var jakt och skogs saker. Hur som helst fanns det mycket trevligt folk som visade intresse i fisket och var nyfikna på flugfisket. Väldigt kul att se lika många 60+ gubbar som kids och ungdomar vifta med flugspöna.

Backlure
Fredag/Söndag: Jag tar med några grannungar ner till Slussen för att bonka i dem lite vett och etikett angående catch and release. Då gäddan tydligen kunde bitas om man försökte kroka av den så var lättaste sättet att klippan linan och låta draget sitta kvar eller döda den och sen ta draget, så fanns mycket att lära. Men efter att jag klargjort hur man kan ta i gäddan och att en tång alltid ska vara mer blev det hela mycket lättare. Som motivation lovade jag ett drag för varje fångad och avkrokad fisk som simmar tillbaka vilket resulterade totalt sju gäddor, med en femma på topp fångad av Oscar, och några schyssta abborrar. 
Jacob med en grym borre! 

Oscars gädda som var lite för stor för att hålla i tycket han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar